Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robot scant scheuren en oneffendheden in Europese tunnels

Robot scant scheuren en oneffendheden in Europese tunnels

Een Europees consortium heeft een robot ontwikkeld die tunnels sneller en nauwkeuriger dan het menselijk oog kan inspecteren.

Scanrobot Robinspect is een deels autonome robotarm Robinspect – kort voor ROBotic System with Intelligent Vision and Control for Tunnel Structural INSPECTion and Evaluation – scant met een meter per seconde om zo op 2d-niveau een tunnel globaal te inspecteren. Bij het vinden van een scheur of een oneffendheid worden meteen een 3d-scan, echo en laserscan van de kwetsbaarheid gemaakt en gerapporteerd.

De robot is zo snel dat tunnels tijdens een inspectie niet meer afgesloten hoeven te worden.

Robinspect is het resultaat van een samenwerking tussen ingenieurs uit Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Griekenland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De primaire robotica werkzaamheden worden uitgevoerd door onderzoekers van het Universidad Carlos III universiteit in Madrid.

Voor het project is drie jaar en 5 miljoen euro uitgetrokken. Eind 2014 moet een prototype van Robinspect gereed zijn. De robot zal ingezet worden in tunnels van de Londense metro, delen van Griekse snelwegtunnels en testtunnels in Zwitserland. (Bron/ lees verder: NU.nl, Robinspect.com )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>