Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robot ‘spuugt’ medicijnen uit

Robot ‘spuugt’ medicijnen uit

De apotheek in het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam werkt sinds kort met een robot die medicijnen klaarmaakt voor patiënten.

Het universitair medisch centrum, dat verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, maakt dagelijks speciaal geprepareerde medicijnen voor individuele patiënten. Volgens ziekenhuisapotheker dr. Lidwien Hanff is het een arbeidsintensieve taak waarbij apothekersassistenten vaak last krijgen van hun polsen en armen.

De interesse voor de robot is gewekt toen de apotheek moeilijk apotheekmedewerkers kon vinden. “De robot verricht hetzelfde werk onder steriele omstandigheden en legt alle stappen vast. Hierdoor worden apotheekmedewerkers ontlast.”

Als de robot een opdracht krijgt, bereidt hij het medicijn, stopt het in een infuuszakje of injectie, plakt er een etiket op met patiëntennaam en dosis en werpt het daarna uit.

Een jaar geleden werd de robot aangeschaft en uitvoerig getest. Toen stond in Barcelona de enige in Europa. Inmiddels hebben een aantal ziekenhuizen zo’n apparaat. (Bron/ lees verder: Erasmusmc.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>