Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robot zelf op pad om Subway-broodje te halen

Robot zelf op pad om Subway-broodje te halen

Willow Garage’s PR2 robot kon al veel doen waaronder poolen  en de was vouwen. Nu kan de robot ook een broodje voor je halen.Willow Garage PR2 robot kan al handdoeken vouwen, poolen en een ijskoud biertje pakken. De robot beheerst op een haar na alle dagelijkse activiteiten van een gemiddelde student.

Toch ontbrak nog iets. Daarom hebben studenten aan de Universiteit van Tokyo en de Universiteit van München hard gewerkt aan nieuwe functionaliteiten die de robot instaat stellen om op commando een broodje te halen.

 PR2 maakt hierbij gebruik van semantisch zoeken om mogelijke lokaties van de sandwich af te leiden, gebruikmakend van een kaart van zijn omgeving. Het semantisch zoeken stelt de robot instaat om informatie over iets onbekends te verzamelen door naar de context te kijken. Dus wanneer je voedsel zegt, associeert de robot dat met onder andere een koelkast.

Zie de demo van de robot die de opdracht krijgt om een broodje te halen. PR2 neemt daarop eerst een kijkje in de koelkast. Daar kan hij het niet vinden en dus gaat hij door naar de winkel. Het is een heel avontuur waarvoor de robot moet navigeren, ‘nadenken’ en zelfs de lift moet nemen.

Zie hoe het avontuur van de robot afloopt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>