Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robotjockeys veroveren de woestijn

Robotjockeys veroveren de woestijn

Kamelen hoeven donderen door het zanderige landschap van Koeweit en hun robot jockeys zitten klaar om hun volgende instructies te ontvangen via de afstandsbediening. Deze verrassende botsing tussen traditie en high-tech vond dinsdag plaats op de 12e International Camel Race in Kebd.

Niet iedereen ziet robots die met elkaar concurreren in een sport als fair play, maar de meesten verwelkomen deze ontwikkeling bij de kamelenraces. Voordat wetten werden aangescherpt in Dubai, gebruikte men kleine kinderen als jockeys. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, werden deze kinderen soms verhandeld, leden ze verschrikkelijke wreedheid en werden ze bewust ondervoed om hun gewicht laag te houden.

Maar dat is nu wel anders. De robot jockeys werden voor het eerst geïntroduceerd in 2005 in de Verenigde Arabische Emiraten en verspreidden zich snel over de sport.

De kamelen en hun robot ruiters galopperen naar de finish van een zes kilometer race. Wat je echter niet kunt zien zijn de eigenaren van de kamelen die met Jeeps naast de kamelen rijden. Deze proberen via een afstandsbediening het gedrag van de kamelen te beinvloeden door ze onder andere te zwepen.

De sport blijft veel toeschouwers, gokkers en deelnemers aantrekken. Er waren ongeveer 500 deelnemers in dit vijfdaagse toernooi om allerlei geldprijzen of een van de 65 Toyota Land Cruisers te winnen.

Zie een interessante en informatieve video over camelenraces met robot jockeys:

Bron: NewScientist.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>