Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robots runnen restaurant

Robots runnen restaurant

Een restaurant dat volledig gerund wordt door robots. Het klinkt als toekomstmuziek maar het bestaat al in China en Japan. Heeft dit de toekomst?

In het Chinese Haohai Robot Restaurant maken de achttien robots niet alleen het hof in de bediening, maar staan ook achter het fornuis om maaltijden te bereiden.

Als klanten door de deur naar binnen stappen, worden ze (met een robotaccent) begroet door een robot. De bestelling wordt opgenomen door een ober van vlees en bloed, waarna de robots in de keuken gaan kokkerellen. Zodra de maaltijd eenmaal klaar is, vertrekt een machinale collega met de bestelling het restaurant in.

De robots zijn uiteraard uitgerust met allerlei sensoren die ze in staat stellen om zich vrij te bewegen en obstakels te vermijden. Om het geheel af te maken verzorgt een zingende robot het entertainment in het restaurant.

De robots zijn tussen de 1,3 en 1,6 meter lang en hebben verschillende taken. Daarnaast beschikken ze over meer dan tien verschillende gezichtsuitdrukking en spreken ze eenvoudig Chinees. Ze worden aangestuurd door personeel in een computerruimte en zijn vijf uur achter elkaar inzetbaar – daarna moeten ze weer twee uur hun batterijen opladen.

Ingenieur Liu Hasheng investeerde ongeveer 5 miljoen yuan (630.000 euro) in het restaurant.

Het is echter niet het eerste robotrestaurant ter wereld. In Japan staat er al een restaurant dat wordt gerund door robots:

Bron/ lees verder: PCMAG.com, PSFK.com, DeOndernemer.nl.

3 comments on “Robots runnen restaurant

 1. doesnormaal! on said:

  Leuk, ik zou er wel een keer willen gaan eten. Lijkt me grappig.

 2. MARCUS AURELIUS on said:

  Ze worden aangestuurd door personeel, ze kunnen dus niks zelfstandig kennelijk.

  Zij dus niet veel meer dan radiografisch bestuurde apperaten die (een beetje) op mensen lijken.

  Wel leuk trouwens, zou er zeker een keer gaan eten net als @1

 3. ajc44 on said:

  so much for human interaction

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>