Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / ‘Robots zijn net allochtonen’

‘Robots zijn net allochtonen’

Onze toekomst met robots lijkt onvermijdelijk. Over een aantal jaren kun je in jouw auto stappen en een lekkere kop koffie drinken terwijl de auto zelf naar de bestemming rijdt. Robots heb je dan voor bijna elke taak. Zo heb je een robot die operaties uitvoert en een robot als hoer. Robots nemen steeds meer ons leven over. Maar kunnen we dat wel aan?

Het is een fascinerende gedachte: een robot je auto laten rijden. Best handig, maar toch ook een beetje eng. Want een computer die zelf beslissingen kan en mag nemen, daar moeten we wel aan wennen.

Een belangrijke vraag is hoe lang het gaat duren?
Robots duiken al overal op en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Volgens Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven, duurt het niet lang meer voordat robots onze auto’s besturen, zegt hij tegen RTL Nieuws. “Je kunt nu al automatisch achteruit inparkeren. Over 5 jaar kunnen we automatisch over de snelweg rijden.” Google experimenteert al met de zelfrijdende auto.

Het wordt even wennen
Een robot die autorijdt, operaties uitvoert of je was doet. Daar moeten we wel even aan wennen. Hoewel, sommige klusjes waaronder de huishoudelijke geven we maar al te graag uit handen.

Cognitief psycholoog prof. dr. Bernhard Hommel: “Robots zijn net allochtonen. Je moet aan ze wennen. Eerst leren kennen en dan ontdekken dat ze net zo zijn als jij. Dat gaat wel een aantal jaren duren, eer dat we daar aan gewend zijn.”

Een aantal video’s van robots die we al in gebruik hebben genomen of binnenkort al in gebruik gaan nemen:

Bron/ lees verder: RTL Nieuws.

10 comments on “‘Robots zijn net allochtonen’

 1. F*** The System on said:

  Cognitief psycholoog prof. dr. Bernhard Hommel: “Robots zijn net allochtonen. Je moet aan ze wennen. Eerst leren kennen en dan ontdekken dat ze net zo zijn als jij. Dat gaat we een aantal jaren duren, eer dat we daar aan gewend zijn.”

  Staat er… en dat de robots steeds meer en meer taken over neemt.
  Dus niet de Allochtoon! Even voor de duidelijkheid !!

 2. Waltorius on said:

  Hetzelfde als ik? Als ik die robot een stomp op zijn camera geef, word ie dan ook blauw? Roept ie AUW dat deed pijn? Gaat ie daarna huilen? Die robot is niet eens geboren, shit het heeft zelfs geen geslacht(!!!) dus het zal nooit hetzelfde zijn als mij. Nooit.

 3. Baffa on said:

  Dat zijn ze al.

 4. meneerkapoentje on said:

  met een korreltje zout: als dat zo is , laat ik niet mijn scooter onbeheerd achter met een veegrobot in de buurt…

  Maar het is waar dat met de voortschrijding van electronica en software, robots de potentie hebben om veel taken van ons over te nemen, zowel in positieve als negatieve zin. Het positieve wil ik zeker wel erkennen, denk bijvoorbeeld aan gevaarlijke en zwaar lichamelijk belastende beroepen, aan de andere kant vraag ik me af, als alle robots het productiewerk doen, aan welke , van brood verstoten arbeiders, moeten dan al die automatisch geproduceerde iphones verkocht worden? wie heeft er dan nog werk=geld om die spullen te kopen, we kunnen niet allemaal politicus of nieuwslezer of iemand anders worden die zijn brood verdiend met geouwehoer.

  • Aleister777 on said:

   Wanneer dat moment gaat komen, dat bijna alles geautomatiseerd is en veel werk door robots, dan zullen we de economie waar we nu in leven vaarwel moeten zeggen. Als we ook op duurzame manier genoeg energie kunnen genereren zal er niemand meer echt aan het werk zijn vermoed ik. Geld is iets dat iedere technologische beschaving waar dan ook moet laten varen op een gegeven moment.

 5. MARCUS AURELIUS on said:

  Een robot die je auto bestuurt, waarom in vredesnaam?
  Men kan toch heel wat beter dan gelijk een kompleet besturingssysteem inbouwen?
  Scheelt wel een zit plaats.

 6. Allstar on said:

  Robots zijn net allochtonen: je hebt er ook goede tussen.

 7. zeroing on said:

  En zo wordt iedereen technisch werkeloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>