Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Rusland onthult eigen robot voor ruimtemissies

Rusland onthult eigen robot voor ruimtemissies

Rusland stuurt binnen twee jaar tijd haar eerste androïde robot naar het International Space Station (ISS).

De Russische SAR-400 gaat taken uitvoeren die vrij eenvoudig zijn maar toch de nodige risico’s met zich meebrengen voor astronauten, zoals het lossen van ruimtevracht, schroeven van bouten of het afdichten van scheuren aan de buitenkant van het station. En tijdens de vrije uren zal de robot de bemanning vermaken door het spelen van schaken of dammen. Dat meldt het Russische blad Izvestia Daily dinsdag.

SAR-400 kan op afstand worden bediend vanaf de aarde en kan bewegingen kopiëren van een ‘ground-based operator’. Indien de bediener zijn rechterarm beweegt of een potlood pakt en begint te schrijven, zal de robot hetzelfde doen. SAR-400 kan echter ook autonoom werken en zelfstandig beslissing nemen binnen zijn software raamwerk.

Andrei Nosov, het hoofd van het in Moskou gevestigde androide technische centrum, vertelt dat de belangrijkste missie van de ruimte androïde is om de risico’s voor de bemanning te verminderen.

De robot zal binnen twee jaar tijd verzonden worden naar het ISS en zal ook meereizen voor toekomstige missies naar de Maan en Mars.

De Amerikanen waren de eersten die een ruimte androïde brachten naar het ISS. Ondertussen zijn Duitsland en Japan ook van plan om hun eigen robots de ruimte in te sturen.

Zie de eerste bewegingen van de Amerikaanse Robonaut in het ISS:

Bron: The Voice of Russia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>