Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / ‘s Werelds snelste tweebenige robot niet menselijk

‘s Werelds snelste tweebenige robot niet menselijk

Ons eerste tweevoetige militaire robot zou zomaar een struisvogel robot kunnen zijn.

Tenminste, als het aan het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) ligt, een instituut van het Amerikaanse ministerie van defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie. De afbeelding links is een weergave van DARPA’s nieuwste project genaamd FastRunner.

Struisvogels staan bekend om hun snelheid en zijn dan ook de snelste landvogels ter wereld. Struisvogels zijn loopvogels die bestand zijn tegen woestijnduinen en allerlei ander terrein.

Het gezamenlijke project van de Florida Institute for Human and Machine Cognition (IHMC) en MIT universiteit hoopt alle capaciteiten van de struisvogel te reproduceren in de snelst lopende robot ooit gebouwd. De FastRunner maakt gebruik van een nieuw beenontwerp dat slechts één actuator nodig heeft per been en gebruik maakt van mechanische pezen. De grotere innovatie van dit ontwerp is dat de benen een veel grotere stap kunnen bereiken, waardoor de robot snelheden van 32 tot 80 kilometer per uur kan bereiken.

Voorlopig bevindt de Fastrunner zich nog in een vroege ontwerp en simulatie fase. Maar het belooft nu al een spectaculair project te worden.

2 comments on “‘s Werelds snelste tweebenige robot niet menselijk

  1. Ayadorim on said:

    Een robot is per definitie niet menselijk.

  2. roelfje on said:

    Miep miep sjooooooooeeeeeeeeefffffffffffffff Road Runner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>