Bouw je eigen robot
Home / Evenement / Talkshow en Boekpresentatie ‘Overal Robots’

Talkshow en Boekpresentatie ‘Overal Robots’

Robotsoldaten, zorgrobots en seksrobots: de robots komen steeds dichterbij. Talkshow en boekpresentatie ‘Overal robots’ op 15 mei in Theater aan het Spui.

Het boek ‘Overal robots. Automatisering van de liefde tot de dood’ wordt op 15 mei aanstaande gelanceerd met een talkshow in het Theater aan het Spui. In het boek brengen Lambèr Royakkers, Floortje Daemen en Rinie van Est de kansen en risico’s van de nieuwste robotica-ontwikkelingen in kaart: thuis, in de zorg, in het verkeer, bij de politie en bij de krijgsmacht.

Talkshow
In de levendige talkshow worden de maatschappelijke vragen rondom robots besproken met experts van de politie en uit de zorg. Ook zal het PVV kamerlid Marcial Hernandez zijn visie geven op militaire robots. In de talkshow zijn de kansen en risico’s van de nieuwste robotica-ontwikkelingen onderwerp van gesprek. Wat komt er op ons af? Hoe verandert ons werk en ons leven? Waar moeten we ons op voorbereiden? Daarnaast zullen er ook robots gedemonstreerd worden tijdens de boekpresentatie: zoals de zorgrobot Eva en het robothondje Aibo.

Het boek
In Afghanistan jagen Amerikaanse drones – onbemande vliegtuigjes – op terroristen. Eva, een Nederlandse zorgrobot, werkt in het huishouden en voegt zich, al lerend, naar onze wensen. In Berlijn rijdt een autorobot zelfstandig door de stad. Wereldwijd is de nieuwe robotica booming business. Het ultieme streven? Een op de mens geïnspireerde robot, die zelf kan handelen en beslissen. De robot die ons leven beter maakt. In het huishouden en de slaapkamer, in de zorg, op ons werk, in het verkeer, bij de politie en in de oorlog.

Maar robots leiden nu al tot talloze pittige vragen. Politieke, ethische en juridische vragen die beantwoord moeten worden, wil Nederland een serieuze speler worden in deze innovatiestrijd. Willen we dat robots de billen van bejaarden gaan wassen? Wat vinden we van soldatenrobots die zelf besluiten om te doden? Zullen we ons ooit verplicht voelen een seksrobot te maken als technisch alternatief voor de prostitutie?

In Overal robots. Automatisering van de liefde tot de dood verkennen de auteurs de kansen en risico’s van de nieuwste robotica-ontwikkelingen: thuis, in de zorg, in het verkeer, bij de politie en bij de krijgsmacht. Wat komt er op ons af? Hoe verandert ons werk en ons leven? Waar moeten we ons op voorbereiden?

Doelgroep
Het boek is met name geschikt voor docenten en studenten binnen o.a. technische, creatieve, maatschappij- en zorggerelateerde opleidingen, voor professionals werkzaam binnen sectoren als politiek, design, technologie, gezondheidszorg, landbouw, energie, defensie en rumtevaart. Daarnaast iedereen die geïnteresseerd is in robotica en de ontwikkeling van technologie.

dinsdag 15 mei 2012
Theater aan het Spui, Spui 187, 2511 BN Den Haag

Voor meer informatie en aanmelden: Bezoek de website van Rathenau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>