Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Turings tango. Waarom de mens de computer de baas blijft

Turings tango. Waarom de mens de computer de baas blijft

Japan, robotland bij uitstek, zette vorig jaar pas een maand na de kernramp in Fukushima de eerste robot in. Een teken aan de wand, vindt wetenschapsjournalist Bennie Mols. In het Reformatorisch Dagblad zegt hij: „We hebben geen behoefte aan een robot die huwelijken sluit; wel aan een robot die mensenlevens kan redden.”

Robots die de wereld veroveren. Bennie Mols ziet het nog niet gebeuren. Een auto in elkaar zetten of een potje schaken, daarin is een computer steengoed. Maar dat maakt hem nog niet slimmer dan de mens, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

De wetenschapsjournalist, die promoveerde in de natuurkunde en tevens filosofie studeerde, volgt al jaren de ontwikkelingen op het terrein van kunstmatige intelligentie op de voet. Onlangs legde hij zijn bevindingen vast in het boek ”Turings tango. Waarom de mens de computer de baas blijft”.

De titel verwijst naar een van zijn favoriete wetenschappers, de Britse Alan Turing. Zaterdag is het honderd jaar geleden dat deze vader van de kunstmatige intelligentie werd geboren. Reden om 2012 wereldwijd uit te roepen tot Alan Turingjaar

Lees het gehele artikel verder op de website van het Reformatorisch Dagblad.

Zie hieronder een interessante video over Alan Turing:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>