Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / ‘Vader’ Java verlaat Google voor robots

‘Vader’ Java verlaat Google voor robots

Een robot van Liquid Robotics die de oceaan verkent

De bekende software-ontwikkelar James Gosling, die beschouwd wordt als degene die de programmeertaal Java heeft bedacht, gaat na nog geen half jaar Google verlaten. Hij zegt met spijt weg te gaan.

“Ik heb mezelf verrast en weer een carrière verandering gemaakt. Ik had een hele leuke tijd bij Google en heb veel interessante mensen ontmoet. Maar daarbuiten heb ik wat lui ontmoet die echt met iets ongelooflijks bezig zijn.” Hij schrijft op zijn blog dat dat de reden is van zijn vertrek.

Gosling vertrekt naar startup Liquid Robotics om daar te werken als ‘chief software architect’. Liquid Robotics houdt zich bezig met robots die de oceaan verkennen. Dit bedrijf heeft een vloot aan zeevoertuigen die autonoom de oceaan verkennen met diverse sensoren.

De robotvoertuigen drijven zichzelf aan door de energie van golfbewegingen te benutten en door het vergaren van zonne-energie. Daardoor kunnen ze maandenlang op zee blijven. Het record is tweeënhalf jaar, blogt Gosling.

Zie robots van Liquid Robotics:

One comment on “‘Vader’ Java verlaat Google voor robots

  1. Pingback: NASA veteraan verlaat Google voor robots » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>