Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Verlamde student gebruikt robot om lessen te volgen

Verlamde student gebruikt robot om lessen te volgen

Double Robot gebruikt voor volgen lesMaandag berichtten wij over het gebruik van de Double Robot: een telepresence robot die het thuiswerken en videoconferencen naar een hoger nivueau brengt. Met de robot kun je namelijk vanuit afstand door middel van een live verbinding jezelf door een gebouw bewegen en mensen ontmoeten. Het lijkt allemaal toekomstmuziek. Maar nu echt niet meer!

Dinsdag heeft de Amerikaanse student Kolton Kincaid, die afgelopen maand verlamd raakte bij een ongeval op een boerderij, voor het eerst echt gebruik gemaakt van de robot om naar ‘school te gaan’. Hij zwerfde weer door de hallen van de school, ondanks dat hij nog steeds aan het revalideren is.

Vanuit huis verraste hij zijn medestudenten en leraren. Met behulp van een iPad applicatie verplaatste hij de robot van de cafetaria tijdens de lunch door de gangen van de school, waar hij sprak met vrienden en leraren.

Zie hieronder een aantal foto’s
Double robot

Double robot 2

Double robot 1

Lees het gehele artikel verder op SFGate.com: Kansas student uses robot to attend school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>