Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Verlamde vrouw bestuurt robotarm met chip in hersenen

Verlamde vrouw bestuurt robotarm met chip in hersenen

Een nieuwe technologie waarbij een chip geïmplanteert wordt in de hersenen, heeft twee verlamde mensen met succes instaat gesteld een robotarm te bewegen met hun gedachten.

Het systeem omvat een klein geïmplanteerde sensor die hersensignalen opvangt en computer software en hardware die deze signalen omzetten in commando’s om de robotarm te bewegen.

De sensor-chip die geïmplanteerd wordt in de motorische cortex van de hersenen is een vierkant object van silicium ter grootte van een klein tabletje die 100 haardunne elektroden bevat.

Door het gebruik van de nieuwe technologie heeft de 58-jarige Cathy met een door gedachten bestuurde robotarm een fles koffie gepakt en een ​​slok genomen. De vrouw heeft 15 jaar gelden als gevolg van hersenschade door een beroerte het vermogen verloren om te praten en haar vier ledematen te bewegen.

De andere vrijwilliger is een 66-jarige man die bekend staat als Bob. Deze man leed aan een soortgelijk probleem en is er ook in geslaagd om de robotarm te controleren door het verbeelden van de bewegingen in zijn hersenen.

De onderzoekers van het Ameikaanse Brown University zeggen de eersten te zijn die erin slagen een door hersen-gecontroleerde prothetische arm te maken.

Zie hier een demonstratie van de robotarm:

Bron: Independent.ie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>