Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Vliegende robots bouwen torenhoge structuur

Vliegende robots bouwen torenhoge structuur

Vliegende robot helikoptersHet is fascinerend om te zien hoe deze quadrotor-robots vliegen en nauwkeurig blokken plaatsen in keurige patronen om een structuur van meer dan 6 meter hoog te bouwen.

Een team van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie heeft deze ‘quadrocopters’ (kleine helikopters met vier rotors) gebouwd en geprogrammeerd. De zwerm robots werd als opdracht gegeven om zonder menselijke betrokkenheid en zonder fouten de torenhoge structuur te bouwen. Het eindresultaat is een structuur van 6 meter hoog en een diameter van 3,5 meter. Het is opgebouwd uit meer dan 1.500 bouwstenen.

Hoewel de quadrocopters bewezen hebben te kunnen samenwerken om de stenen te plaatsen, zijn er echter ook beperkingen. Ten eerste, de helikopters zijn heel klein en kunnen slecht 0.5 kilo aan (schuim)stenen optillen. Ten tweede, de helikopters hebben nog niet de finesse om cement te gebruiken of om een ingewikkelde structuur te bouwen. De bouwers zijn echter overtuigd van de praktische toepassingen die de robots in de toekomst kunnen hebben.

Hoewel het op dit moment neer komt op het met precisie stapelen van stenen, kijken de wetenschappers uit naar de dag waarop de grootte en de functionaliteit van de quadrocopters worden verbeterd.

De visie voor dit soort programmeerbare robots is hetzelfde als voor robots overal: het overnemen van taken die te saai of te gevaarlijk zijn voor mensen.

Zie de helikopters in actie:

2 comments on “Vliegende robots bouwen torenhoge structuur

  1. Mancave_NL on said:

    Straks zitten alle bouwvakkers met een RC-controller in de keet, relaxed!

  2. OpenVizier on said:

    Slecht nieuws voor Bob de Bouwer?!

    😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>