Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Vogel-achtige robot landt op een menselijke hand

Vogel-achtige robot landt op een menselijke hand

De zoektocht naar robots die kunnen springen, rennen en vliegen lijkt een obsessie te zijn geworden voor het Amerikaanse leger en allerlei onderzoekers. In de afgelopen jaren hebben we dan ook allerlei robots gezien die steeds verder gaan dan hun voorgangers.

Na rondzwerven op het internet viel ons oog op dit blog berichtje van de Universiteit van Illinois. Onderzoekers creëerden er een robot vogel met gespreide vleugels die in staat is om net als een echte vogel neer te strijken op een voorwerp.

Dit is mooi omdat het de eerste vogel robot is met dit type vleugelstructuur. Ook is deze robot vogel wendbaarder dan soortgelijke robots. Misschien dat in de toekomst drones meer eruit gaan zien als roofvogels die zonder hulp makkelijk kunnen landen. Dat ze minder gaan lijken op drones zoals we kennen is natuurlijk een overwinning voor de spionage.

Onderzoeker Soon-Jo Chung: “We kunnen nog veel leren van bio-systemen. Zo kunnen vleermuizen vliegen met beschadigde vleugels. Ze zijn verder heel wendbaar en kunnen heel snel 180 graden draaien. In een kleine omgeving kunnen ze vliegen zonder te botsen tegen obstakels. Deze eigenschappen zijn heel wenselijk voor kleine vliegtuigen die onder andere gebruikt kunnen worden voor de bewaking, met name in stedelijke omgevingen.”

Hier is de video van de onderzoekers die hun vondst verklaren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>