Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Warrior: een robot die alles kan

Warrior: een robot die alles kan

iRobot’s Warrior is sterk genoeg om een auto te trekken en behendig genoeg om de kofferbak met de handgreep te openen.

Warrior, een grote robot met een flinke mechanische arm, is de nieuwste uitvinding van het Amerikaanse bedrijf iRobot die vooral bekend is om de Roomba robot stofzuiger en de op afstand bedienbare PackBots, die gebruikt worden door de Amerikaanse strijdkrachten om geïmproviseerde explosieven uit te schakelen en andere gevaarlijke taken uit te voeren.

De robot rijdt net als een tank op rupsbanden. Het kan trappen op en is bestand tegen ruw terrein. Warrior kan met zijn mechanische arm taken uitvoeren variërend van de fijne (zoals openen van auto’s) tot aan de destructieve (kapotslaan van autoramen).


Warrior weegt, inclusief zijn arm, iets meer dan 200 kilo. De militaire robot is iets minder dan een meter lang en is met zijn arm naar beneden geklapt een halve meter hoog. De elektromotor van de robot zorgt voor een topsnelheid van 12,9 kilometer per uur en genoeg kracht om een ​​grote auto te trekken. Zijn indrukwekkende arm heeft een bereik van 3.5 meter vanaf de grond en kan wel tot 68 kilogram tillen.

Volgens de makers kan de robot voor allerlei militaire doeleinden gebruikt worden (zie video). Daarnaast is de robot uiterst geschikt voor zoek-en reddingsacties.

Zie de alleskunner in actie:

Zie ook een interessant filmpje over de inzet van robots in het Amerikaanse leger.

Bron: technologyreview.com

2 comments on “Warrior: een robot die alles kan

  1. zaraki on said:

    exosceleton ofzo, dat is pas een mooi ding
    kan je in staan, en (helpt) je met bewegen en zorgt ervoor dat je een auto kan optillen zonder inspanningen te leveren
    perfect voorin trandport, fabrieken, etc.

  2. vicci on said:

    ik dacht aan de film iRobot, maar dan zijn we toch echt wel 100/200 jaar verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>