Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Wetenschappers demonstreren robot ‘avatar’ voor gehandicapten

Wetenschappers demonstreren robot ‘avatar’ voor gehandicapten

Zwitserse wetenschappers hebben gedemonstreerd hoe een gedeeltelijk verlamd persoon een robot kan besturen met alleen maar hersensignalen.

Het team van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Lausanne zegt dat het experiment hen een stap dichter brengt bij het in staat stellen van immobiele patiënten om gemakkelijk met hun omgeving te communiceren door middel van een robot ‘avatar’.

De demonstratie dinsdag betrof een gedeeltelijk tetraplegie patiënt in een ziekenhuis in de zuidelijke Zwitserse stad Sion die zich verbeeldde zijn vingers te tillen om een robot te besturen die 100 kilometer verwijderd is.

Soortgelijke experimenten hebben plaatsgevonden in de Verenigde Staten en Duitsland. Echter, in die landen ging het om niet-gehandicapte patiënten of om invasieve implantaten in de hersenen, terwijl het Zwitserse team gebruik maakte van een eenvoudige cap op het hoofd om signalen van de hersenen op te vangen.

Bron: telegraph.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>