Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Winnende robots onthaald op stadhuis en kregen … een flesje olie

Winnende robots onthaald op stadhuis en kregen … een flesje olie

Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven dat afgelopen weekeinde wereldkampioen werd in Mexico, is maandagavond even na 20.00 uur met toeters, sirenes én champagne op het Eindhovense stadhuis onthaald. Onder het oog van een kleine tweehonderd toeschouwers werden de winnaars op het bordes van het stadhuis geprezen door wethouder Joost Helms.

De begeleiders hadden één robot meegenomen naar de bordesscene. Die kreeg als presentje een flesje olie en een gereedschapset.

Maandagmiddag landden de kampioensrobots en hun begeleiders op Schiphol. Daar werden ze verwelkomd door studenten van de TU/e en familieleden.

Een TU/e zorgrobot, die voor de tweede keer meedeed, eindigde op de zevende plaats. In 2013 vindt het toernooi plaats in Eindhoven.

Klik hier voor een filmpje van de fans van Oranje.

Bron/ lees verder: Omroep Brabant en Eindhovens Dagblad.

5 comments on “Winnende robots onthaald op stadhuis en kregen … een flesje olie

 1. tjuup on said:

  Dit is veel interessanter en belangrijker, dan en vergt meer kennis dan een echte voetbalwedstrijd,altijd jammer dat voor dit soort dingen zo weinig aandacht is in de pers.
  En wel heel veel aandacht voor futiliteiten als showbizz en andere onzin.

 2. Aleister777 on said:

  ja ik vond deze voetbal wedstrijd ook veel interessanter dan het normale voetbal en het maakt me eigenlijk ook wel een beetje blij dat met het meer relevante voetbal we ook echt kunnen winnen. Bravo mensen van de universiteit van Eindhoven. Zien hoe die robots spelen, maakt me altijd zeer diep onder de indruk.

 3. Waltorius on said:

  Mocht wat kosten…

 4. Triop on said:

  10000111 11010111011 11100111
  111 00111 110011 !!!!!

  • Ytrog on said:

   Nee, eerder 10100111001 (nerd lvl up als je deze uit je hoofd herkende 😉 )

   Onn topic: Ik heb een hekel aan voetbal, maar een robocup vind ik op de een of andere manier toch wel leuk om over te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>