Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Hier draagt Yobot je bagage

Hier draagt Yobot je bagage

In Yotel, het grootste hotel van New York, staat technologie centraal. Het verblijf met wel 669 kamers heeft een elektronische incheckbalie, overal flatscreen tv’s en een robot die voor de bagage zorgt.

De robot genaamd Yobot heeft een 4.5 meter lange robotarm die de bagage overneemt van de gast en deze voorzichtig plaatst in de opslagkluisjes in de lobby. Gasten plaatsen hun tas op een platform, betalen twee dollar en nemen hun ticket waarna de robot zijn kunstjes uitvoert. Hun tassen kunnen ze weer opeisen door hun ticket te laten inlezen. De robot haalt hun bezittingen weer netjes op.

Het ontwerp is gebaseerd op machines op de assemblagelijnen in fabrieken. Yotel wil wel graag benadrukken dat machines niet alle taken van haar personeel overnemen. Er is altijd genoeg menselijke personeel bij de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>