Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Zandvlo springt 10 meter de lucht in

Zandvlo springt 10 meter de lucht in

Van het Amerikaanse Boston Dynamics hebben wij in de afgelopen maanden al een aantal indrukwekkende robots gezien die autonoom kunnen lopen en rennen, waaronder de robot cheetah, robot pakezel en de leger-robot Petman. Nu pronken ze met iets veel eenvoudigers: een kleine bescheiden radiografisch bestuurbare auto die zichzelf tot wel 10 meter in de lucht kan lanceren.

De Sand Flea (zandvlo) is een andere DARPA-gefinancierde robot die is ontworpen als een robuuste verkenningsrobot. Het idee is dat de Sand Flea kan rondrijden op rotsachtig terrein om video-opnames te maken, zelfs terwijl het springt.

De 5 kilo wegende Sand Flea heeft extra grote wielen om door ruig terrein te rijden. Maar zodra het grote obstakels als een grote rots of een laaghangende gebouw tegen komt, zal het er overheen springen. De robot maakt gebruik van een klein platform aan de onderzijde om zichzelf overeind te houden op zijn achterwielen. Op die manier kan het zichzelf 10 meter in de lucht lanceren.

De bedoeling is dat de robot voor militaire doeleinden wordt gebruikt in onder andere Afghanistan.

Bron: physorg.com

2 comments on “Zandvlo springt 10 meter de lucht in

  1. tjuup on said:

    Hij trapte op een landmijn?

  2. De echte Sufferd on said:

    LOL

    “Dat verklaart dan heel wat van die UFO meldingen ! ” 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>