Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Een zeldzaam geslaagde creatie van een robot-vogel

Een zeldzaam geslaagde creatie van een robot-vogel

Het is zeldzaam een levenloos voorwerp zo succesvol te zien vliegen door te klapwieken als een vogel. Van de Smartbird vergt het nauwelijks inspanning.

De vleugels, kop en staart zien er ongelooflijk levensecht uit wanneer deze bewegen. De robot heeft een twee meter spanwijdte, weegt minder dan een pond en kan op eigen kracht opstijgen, vliegen en landen.

De Smartbird is ontworpen door de Duitse automatiseerder Festo om ervan te leren. Festo maakt voornamelijk geautomatiseerde industriële machines, maar vaak leidt dat tot het bouwen van dierlijke robots gewoon om te kijken welke technieken kunnen worden toegepast op de werkvloer.

Zie hieronder andere elegante voorbeelden van robot-dieren van het bedrijf, zoals de Olifantenslurf-geïnspireerde robotarm, de luchtballon-achtige AirPenguin en een echte favoriet, de AirJelly.

De olifantenslurf-geïnspireerde robotarm

De luchtballon-achtige AirPenguin

De AirJelly

3 comments on “Een zeldzaam geslaagde creatie van een robot-vogel

  1. cijfersenpunten on said:

    de vredes-duif-drone heeft de ark verlaten,
    zo mooi als ie is, schijt ie straks gifpillen en nano-bommen op je kop.

  2. Pingback: Autonoom vliegtuigje weet obstakels snel te ontwijken » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>