Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Zelfrijdende auto Google mag als eerste de openbare weg op

Zelfrijdende auto Google mag als eerste de openbare weg op

Google is er klaar voor om de volgende stap te nemen met de zelfrijdende Toyota Prius. Het bedrijf heeft voor deze auto als eerste een kentekenbewijs gekregen in de Amerikaanse staat Nevada.

De auto rijdt geheel zelfstandig dankzij videocamera’s, radars en navigatiegegevens. De inzittenden hoeven niets te doen, ook niet voor stoplichten of bij bochten.

De toekenning gebeurde nadat functionarissen zelf hadden meegereden in de bijzondere wagen, onder meer door Las Vegas. De dienst voor het wegverkeer in Nevada heeft dat dinsdag gemeld.

Nu de auto de openbare weg op mag, is het echter voor de auto nog steeds niet toegestaan om alleen op pad te gaan. De licentie vereist dat twee personen (menselijke mensen, om duidelijk te zijn) te allen tijde meerijden in de auto.

Een van de passagiers moet plaatsnemen achter het stuur, klaar om in te grijpen wanneer dat nodig is, terwijl de tweede passagier een display met de route in de gaten moet houden.

De auto krijgt een rode nummerplaat met een oneindigheidssymbool om het de status van voertuig van de toekomst te geven.

Bron: Digitaltrends.com

2 comments on “Zelfrijdende auto Google mag als eerste de openbare weg op

  1. slagroomgebakje on said:

    Dan wil ik wel de 1ste in Nederland zijn 😉

  2. Peppo on said:

    hebben we niks beters uit te vinden dan zo’n onzin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>