Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Zet toch een robot surrogaat op je schouder

Zet toch een robot surrogaat op je schouder

Gaan Facebook en Twitter niet ver genoeg voor jou en wil je nog meer delen met jouw vrienden? Japanse onderzoekers hebben dan het ultieme speeltje voor jou. In de toekomst kun je jouw dagelijkse bezigheden makkelijk met je vrienden delen met behulp van een kleine robot surrogaat op jouw schouder!

Het project heet MH-2 en heeft nog een lange weg te gaan voordat het werkelijkheid wordt. Het doel is om een ​​hulpmiddel voor naadloze telepresence te bieden, het geven van een meeslepende ervaring op afstand en het bouwen van een robot die op natuurlijke wijze kan interacteren met de omgeving. Terwijl de robot op jouw schouder zit en ziet wat je ziet, bevindt je vriend zich in een 3D-omgeving waarmee de robot bestuurt kan worden met behulp van een motion-tracking systeem.

MH-2 is op dit moment een kleine robot hoofd en romp verbonden met 22 actuatoren en een rugzak. De rugzak bevat alle computer hardware en voeding voor de MH-2. De robot heeft twee camera’s voor 3D beeldvorming gemonteerd op het hoofd. De handen en armen zijn beweegbaar, net als de borst die hiermee de ademhaling simuleert.

Dus ergens in de toekomst zul je je nooit meer eenzaam voelen.

Bron: Spectrum.ieee.org

One comment on “Zet toch een robot surrogaat op je schouder

  1. CeesDijkema on said:

    Mooi stukje techniek! Maar het achterliggende concept lijkt me volstrekt nutteloos…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>