Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Opblaasbare robots meer dan alleen maar gebakken lucht?

Opblaasbare robots meer dan alleen maar gebakken lucht?

Dit is de Ant-Roach, een pneumatische robot die ongeveer 70 kilo weegt en ladingen kan optillen die veel zwaarder zijn.

De robot is ontworpen door het in San Francisco gevestigd bedrijf Otherlab om de draagkracht en de hoge kracht-gewichtverhouding van opblaasbare structuren aan te tonen.

Het mechanische beest heeft textiel aandrijvingen die het spier-netwerk vormen. Deze kunnen draadloos met een laptop bestuurd worden. Vanwege de grote luchtcompressoren is de motoriek van de robot echter zeer beperkt.

Maar dat betekent niet dat ze nutteloos zijn. Hun zachte buitenkant maakt ze ideaal voor gebruik door mensen. Verder hebben de robots een hoge kracht-gewichtverhouding en zijn ze relatief goedkoop.

Het bedrijf heeft naast de Ant-Roach ook een mechanische robot-arm gebouwd die een mens makkelijk kan optillen, terwijl de arm zelf maar 1 kilogram weegt.

Otherlab hoopt in de toekomst de opblaasbare structuren verder te ontwikkelen. Zo kan de robot-arm relatief goedkoop voor industriële toepassingen gebruikt worden wanneer de robot-arm zo ontwikkeld kan worden dat objecten door herhaling, precisie en snelheid gegrepen kunnen worden.

Zie de opblaasbare robots:

Bron: www.otherlab.com

One comment on “Opblaasbare robots meer dan alleen maar gebakken lucht?

  1. urgle on said:

    Prachtig! hou van dit soort inventieve dingen. Maar van het woord ‘lopen’ (in het youtube filmpje)is nog niet echt sprake natuurlijk, het ding schuivelt een beetje heen en weer en dat is het wel zo’n beetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>