Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Zwerm kleine robots beloven heel wat voor de toekomst

Zwerm kleine robots beloven heel wat voor de toekomst

Heel veel kleine robotjes zouden ons in de toekomst wellicht kunnen helpen bij het koloniseren van andere planeten, waaronder Mars. Een aanzet hiervoor is gegeven door Amerikaanse wetenschappers aan de University of Colorado in Boulder.

Zij hebben robots ontwikkeld ter grootte van een golfbal, genaamd ‘droplets’. De robots kunnen samenwerken in een zwerm van duizenden om woonstructuren voor mensen te maken en om allerlei taken uit te voeren.

De bedenker van deze droplets is Nikolaus Correll; een hoogleraar aan de University of Colorado in Boulder. Volgens Correll zijn de robots nog in een vroege fase van ontwikkeling.

De software van de droplets is door Correll online gepubliceerd zodat andere ontwikkelaars kunnen voortborduren op het werk wat tot op heden is gedaan. Hij hoopt ook een methode te kunnen verzinnen waarmee complexe voorwerpen kunnen worden gebouwd, zoals bijvoorbeeld een ruimtetelescoop, of vliegtuigen.

Bron/ lees verder: Singularityhub.com, Foxnews.com en Earthtechling.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>