Bouw je eigen robot
Home / Over ons

Over ons

Welkom bij Robot161!

We zijn blij dat je ons gevonden hebt. Robot161.nl is een Nederlandse robot-website die gemaakt is voor iedereen die interesse heeft in de praktische toepassingen van robots in de ruimste zin van het woord. Dit is een website gemaakt voor iedereen die interesse heeft in robots in het algemeen en het bouwen en ontwikkelen van robots, robotonderdelen en robotsystemen.

Het doel van deze website is om robotica in Nederland te helpen promoten en te ontwikkelen. Want Nederland moet in de toekomst marktleider worden op het gebied van innovatieve robottechnologie. We vinden het cool, interessant en ontzettend leerzaam. Op de website vind je het laatste robotnieuws, robotevenementen en hoe je zelf je eigen robot kunt bouwen.

Je hoeft niets te doen behalve overmatig bezoek van deze site! Daarnaast waarderen wij alle eigen inbreng, zoals reacties op berichten en tips & tricks.

Verder zijn wij ook te vinden op de bekende sociale media. Volg ons!
YouTubeTwitterFacebook
Voor vragen en tips kan elektronisch contact worden genomen met de ontwikkelaars van de website. Gebruik hiervoor het contactformulier of email ons naar info (at) robot161.nl.

Wie zijn wij

Bedenker/ redacteur Robot161.nl: Rachid Siallioui

  • Even voorstellen. Ik ben Rachid Siallioui, master student Kunstmatige Intelligentie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Mijn specialiteit is CISO (Computational Intelligence and Selforganisation). Deze multidisciplinaire specialisatie richt zich op de studie van organisaties, hun dynamiek en het ontstaan ​​van verschillende structuren voor hen. Het curriculum omvat naast allerlei ict-vakken vakken uit de sociale wetenschappen en biologie.
  • Mijn interesses liggen vooral in de zelforganisatie van autonome robots die samen een bepaalde taak moeten uitvoeren. Hiervoor worden algoritmes gebuikt die gebaseerd zijn op neurale netwerken en de evolutie.
  • Op dit moment ben ik in de laatste fase van mijn studie. Mijn masterthesis (On-line evolution of robot controllers by an island evolution approach) gaat over vijf autonome robots die een vierpotige organisme vormen, en samen zonder centrale leiding zo ver mogelijk proberen vooruit te komen. Mijn focus ligt hierbij op de communicatie van genomes na verloop van tijd, om elkaar te helpen goede oplossingen te vinden.

Waarom we deze website zijn begonnen? Kijk maar:

Moonshot Thinking is het bedenken en maken van iets dat onhaalbaar wordt geacht

19 comments on “Over ons

  1. Shiroj on said:

    ik zoek een bedrijf in nederland dat zig bezighoud met robot ontwerpen en bouwen het is als klijn jongetje een droom van mij geweest het is mijn hobby ik hoop dat jullie wat bedrijven kennen en die mij kunnen e mailen het gaat om een stage plek aangezien ik nog bezig ben met mijn studie zoek ik een bedrijf waar ik in kan doorgroeien

    met vriendelijke groet Shiroj

  2. Souw on said:

    Beste redactie,

    ik zou graag van uw redactie willen weten of het haalbaar is om een robot rollator voor boodschappen doen te kunnen realiseren, en hoe ik verder kan met het bouwen van zo’n robot..

    alvast dank,
    Souw

    • robot161 on said:

      Beste Souw,

      Bedankt voor uw email

      U wilt een rollator dus zo ombouwen dat die gebruikt kan worden voor het boodschappen doen.

      Het is zo dat er heel veel bij komt kijken wanneer je zoiets wilt gaan doen. Ten eerste moet u de juiste onderdelen gaan kopen, waaronder krachtige motoren die de wielen kunnen aandrijven, een soort van moederbord die als de hersenen van de rollator kunnen fungeren en daarnaast allerlei sensoren om de robot een soort van autonomie te geven. Hierna zult u de onderdelen met elkaar moeten verbinden en ervoor zorgen dat u softwarematig de robot kunt programmeren dat die doet wat u zou willen.

      Zoals u kunt merken komt er heel veel bij kijken en is het misschien wel een jarenlang project als u niet de juiste tools en kennis hebt.

      Dus ik zou zeggen dat het wel onhaalbaar is, maar dat het wel een groot project is die veel kennis en ervaring vraagt van de bouwer.

      Ik vraag mij wel af hoe u er op komt zoiets te bouwen.

      Ik hoop u zo voldoende geholpen te hebben. Succes verder

      Met vriendelijke groeten,

      Rachid

      Student Kunstmatige Intelligentie en beheerder Robot161.nl

      • Sauw on said:

        Beste Rachid,

        Ik zou graag willen inventariseren eerst hoeveel lagen van intelligentie mogelijk zijn om in te bouwen in de logica van zo’n hulpvoertuigje. Misschien zelf gebaseerd op de oude handmatige rollator of rollende boodschappentas.

        Nood roept in dit geval, boodschappen doen en met zware tas sjouwen, kan hiermede gemakkelijker worden gemaakt,

        We laten binnenkort een protoytpe maken in China

  3. robot161 on said:

    Beste Rachid,

    Middels deze mail wil ik je graag kennis laten nemen van de finale van de Robotmatch 2012, die plaatsvindt op 11 september te Utrecht. De finalisten zijn studententeams van de Hogeschool Utrecht en Avans Hogeschool (Breda). Beide teams hebben een robot gebouwd met een assisterende functie in het onderwijs. Bijzonder is dat de teams niet alleen bestaan uit techniekstudenten, maar ook onderwijsrichtingen als sociaal, kunst, economie en educatie bevatten.

    Een jury, onder leiding van prof. dr. Ir. B.J.A. Kröse, hoogleraar aan de UvA en HvA, bepaalt deze middag welk team de finaleprijs in ontvangst
    neemt. Taskforce Innovatie Regio Utrecht heeft de prijs, een bedrag van EUR 2.500,-, ter beschikking gesteld.

    In vergelijking met Aziatische landen loopt Nederland achter op het gebied van robotica, aldus geconcludeerd door netwerkorganisatie RoboNeD. In de zorgsector vinden op het moment de meeste ontwikkelingen plaats, maar in het onderwijs en de creatieve industrie is de robot nog niet doorgedrongen. Met de RobotMatch 2012 willen Stichting Bijzondere Projecten en de meewerkende organisaties bereiken dat – mede vanuit de creatieve industrie – meer aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van robotica, op HBO instellingen, maar ook binnen de diverse werkvelden (zorg, onderwijs, dienstverlening, kunst en entertainment).

    Voorafgaand aan de finale is tevens gratis een aanvullend workshopprogramma te volgen voor docenten en studenten, met o.a. ABB Robotics, Kamer van Koophandel Midden-Nederland, SETUP, HU, HKU-COCI en de kunstenaars Freerk Wieringa en Ted van de Luijtgaarden.

    We nodigen je graag uit om op dit evenement aanwezig te zijn. Deelname is geheel kosteloos. Hieronder volgt nog aanvullende informatie over de match. Voor verdere informatie, ga naar http://www.robotmatch.nl. Aanmelden is wel verplicht; stuur hiervoor a.u.b. een mail naar robomail@central.hku.nl

    Ik hoor het graag,

    Marieke Kooijmans
    Projectassistent Robotmatch2012

  4. Erik on said:

    Beste Rachid ,

    leuke site !

    Mijn vraag: ik ben samen met een landschapsarchitect aan het nadenken over een snoeirobot. We willen daar een project mee doen.

    Tot nu toe kunnen we niets serieus vinden. Een Franse druiven knipper, grasmaaien en kleine struikjes in een vaste vorm knippen, kort om niets slims, niets universeler in te zetten apparatuur.
    Ons idee was een robot te laten beginnen met een kleine jonge sierhaag , dat knippen in baby vorm en het al knippend te laten groeien tot een volwassen mens figuur.

    We zijn op zoek naar software dat dat kan en sensoren die dat zouden kunnen of een afdeling van een universiteit die ons kan helpen of een bedrijf dat al werkt in die richting.

    Vriendelijke groet,

    Erik

  5. Daan on said:

    Een robot die je huis kan schoon maken en drinken geven en ook een vriend is.

  6. shawn112 on said:

    hallo ik ben shawn ik ben 13 jaar en ik maak ook robots maar ik wil hoger hiermee komen zijn er in nederland evenementen voor robotica

    • robot161 on said:

      Hoi Shawn.
      Leuk dat je reageert. Ik raad je aan om te kijken onder menu item ‘Agenda’. Hier vind je een overzicht van een aantal robotica evenementen.

      ps. Laat ons eens zien wat je hebt gemaakt.

      • Iris 13 jaar oud on said:

        Ik ben ook 13 ik wil graag robots bouwen maar heb er nog nooit een gemaakt nou ja wel zo’n insect of autotje maar wil graag hier voor gaan leren of er echt een zelf kunnen bouwen zelf denk ik dat het onmogelijk is want ik kijk te veel films
        (Ik zit op een techniek school)

        • robot161 on said:

          Hoi Iris,
          Leuk dat je zo’n wens hebt.
          Ik denk dat het zeker wel mogelijk is om een eigen robot te bouwen. Kijk maar eens onder het menu “Robot Bouwen”. Daar zie je een aantal simpele die ook jij kunt bouwen.
          Vooral doordat je op een techniekschool zit, verwacht ik dat het makkelijker voor jou wordt.

          Groet

          Rachid

  7. Saskia on said:

    Hallo, ik ben op zoek naar iemand die 2 kinderen kan leren hoe ze een robot moeten maken. Deze kinderen van de basisschool mogen elk jaar een wens doen, waar ze iets van kunnen leren. Nou willen deze 2 jongens graag leren, hoe ze een robot moeten maken. Ik ben wensmoeder en aan het kijken of ik deze wens kan laten uitkomen. Ben al lange tijd op zoek, kwam op jullie site uit. Kunnen jullie iets voor mij betekenen of weten jullie iemand die ik zou kunnen vragen. Hoor her graag. Met vriendelijke groet, Saskia

  8. Hidde on said:

    Waar kan ik electronica draadjes halen

    • robot161 on said:

      Hoi Hidde,

      Dit kun je bij een aantal elektronica zaken kopen zoals Radio Rotor in Amsterdam.

      Groet

      Rachid

  9. elissa capelle on said:

    ..

    Chat Conversation Start

    3:50pm

    Hoi Rachid,

    Graag zou ik met je in contact willen komen.
    Ik ben redacteur van het tv-programma Jan rijdt rond van de KRO NCRV en wij willen graag een item maken over de robotisering in 2016. Zou ik jou eens mogen bellen? Heb je een telnr?

    Hartelijk dank alvast,
    Elissa Capelle, redacteur Jan rijdt rond, 035 6719201

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>