Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / 30 procent Amerikaanse militaire vliegtuigen zijn drones

30 procent Amerikaanse militaire vliegtuigen zijn drones

De vloot van onbemande vliegtuigen van de Verenigde Staten is zo snel gegroeid dat het nu al meer dan 30 procent uitmaakt van de Amerikaanse militaire vliegtuigen. Dat schrijft het Amerikaanse Congressional Research Service in een rapport, volgens Wired magazine. In 2005, bedroeg het aantal drones slechts 5 procent van de vloot.

De drones, die voornamelijk worden gebruikt voor surveillance en voor het uitvoeren van aanvallen, worden ook steeds beter en uitgebreider. Zo is de marine een drone aan het ontwikkelen die kan starten en landen op vliegdekschepen.

Toekomstige missies voor de drones, zijn volgens het Wired Magazine, onder andere “stand-off jamming” (verstoren van elektrisch apparatuur); “psychologische operaties, zoals het droppen van folders,” en het meten van de hoeveelheid straling in de atmosfeer.

Het leger is ook bezig met het maken van drones met meer autonomie en hoopt op een “super/hyper-sonic” drone tegen 2034, aldus Wired.

Het gehele rapport:
1105_001

15 comments on “30 procent Amerikaanse militaire vliegtuigen zijn drones

 1. simonxxx on said:

  Nog meer UFO meldingen zijn dan ook het gevolg.

 2. zijderups on said:

  “Het leger is ook bezig met het maken van drones met meer autonomie en hoopt op een “super/hyper-sonic” drone tegen 2034”

  Dat is dus over meer dan 20 jaar!? Met de snelheid waarop computers en software zich ontwikkeld lijkt me dat toch wel een stuk sneller gaan…

  Zal wel behoorlijk hyper/super/mega-sonic zijn dan

 3. baffa on said:

  @2
  Dat heeft te maken met de snelheid en daar heeft software weinig invloed op. Ze hebben andere technologie voor motoren nodig.

 4. Deas Ex on said:

  @2 “zucht” weer iemand die denkt dat je alles maar kan downloaden of oplossen door software

 5. Ralfe on said:

  @4 lol

 6. Cijfersenpunten on said:

  kunnen we de U in Ufo misschien aanpassen in Unknown !?
  dagelijks zie ik tientallen vliegtuigen voorbij komen,
  het type zou ik kunnen herkennen, maar het registratienummer is net niet leesbaar, daar zijn ze Unidentified.
  net zoals die opsporing gezocht filmpjes, je kunt zien dat het armen en benen heeft en iets daarboven op. Maar wie en wat?

 7. DaringMember on said:

  ” De drones, die voornamelijk worden gebruikt voor surveillance en voor het uitvoeren van aanvallen, worden ook steeds beter en uitgebreider. Zo is de marine een drone aan het ontwikkelen die kan starten en landen op vliegdekschepen.”

  “Toekomstige missies voor de drones, zijn volgens het Wired Magazine, onder andere “stand-off jamming” (verstoren van elektrisch apparatuur); “psychologische operaties, zoals het droppen van folders,”

  Ik had eerlijk gezegd verwacht dat die drones werden ontwikkeld om potentiele natuurrampen te signaleren of andere nuttige activiteiten..

  Maar het gaat dus weer om op grote afstand neerknallen van mensen en verdeeldheid zaaien .

  Vredelievende mensen die Amerikanen…

 8. DaringMember on said:

  ” Nu, met minder kosten nog meer slachtoffers ! ”

  Liever miljarden en jaren onderzoek investeren in hoe je het best massaal mensen kunt slachtofferenin plaats van dat geld gebruiken om het grootste gedeelte van de armoede binnen één jaar op te lossen met een fractie van het defensie budget..

  We mogen die amerikanen dankbaar zijn met zulke vredelievende plannen.

 9. Dukat0001 on said:

  ja geef de amerikanen maar weer de schuld de rest van de wereld zijn natuurlijk lieve schatten

 10. DaringMember on said:

  @9

  Inderdaad, die arme amerikaantjes : (

 11. 0o willem o0 on said:

  worden natuurlijk met een gejat door de chinezen of storten neer in iran… piloten zijn te duur om te laten sneuvelen… dat is de reden…

 12. Wica on said:

  @12 Fout, niet de piloten zijn te duur, maar de vliegtuigen. Daarnaast is op dit moment de menselijke factor de beperkingen van de straaljager. Er zitten nu computer systemen in, die er voor moeten zorgen dat de mensen geen blackout krijgt.

 13. Geel bloempje on said:

  @9 Heb jij ook rekening gehouden dat de usa de heel de wereld van de ellende zou kunnen verlossen als ze samen met europa een heel goed plan zouden maken om de honger uit de wereld te helpen de wereld zo indelen dat er geen honger meer hoefde te zijn en dat ze op deze manier ook geld zouden kunenn binnen slepen ( want daar gaat het tochom in de tijd van nu ) als ze dat zouden beseffen dan hadden wij het alle goed.

 14. Boeman123 on said:

  @ 14

  De ellende en honger van ene, is inkomen voor de ander.
  onverdeeldheid zal bewust in stand blijven worden gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>