Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / PvdA en D66 maken zich zorgen om zelfrijdende auto’s

PvdA en D66 maken zich zorgen om zelfrijdende auto’s

De autonome Google-auto Auto’s die zo zijn uitgerust dat ze zonder bestuurder veilig kunnen rijden zijn de toekomst. Ieder zichzelf respecterend automerk experimenteert wel met zo’n eigen ‘robot auto’.

Ook in Nederland ontkom je er niet meer aan. Zo heeft minister Melanie Schultz (Infrastructuur) onlangs een eerste testrit gemaakt met automatisch rijdende auto’s op de openbare weg. Schultz stapte in een Toyota van DAVI (Dutch Automated Vehicle Initiative), waarmee automatisch werd ingevoegd op de A10. De auto maakte deel uit van een colonne van drie wagens, die na het invoegen automatisch en aan elkaar gekoppeld verder reden.

Een aantal politieke partijen waaronder de D66 en de PvdA maken zich zorgen over het fenomeen en vragen Schultz om met meer informatie te komen over onder andere de privacy van automobilisten en de aansprakelijkheid bij ongelukken. D66 heeft Schultz gevraagd om met een toekomst plan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>