Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Japan bouwt 4 meter grote robot

Japan bouwt 4 meter grote robot

Hajime Sakamoto, president van de Japanse Hajime Research Institute, werkt mee aan het bouwen van een 4 meter grote robot met een ingebouwde cockpit voor de mens. Hoewel het project al loopt, is Sakamoto nog op zoek naar extra aannemers en sponsors om de gigantische taak te voltooien.

De Hajime Research Institute is geen onbekende in het bouwen van grote robots. Sakamoto en zijn team bouwden eerder een 2 meter hoge humanoïde robot (zie de video hieronder). Voor de toekomst hebben ze al plannen klaar liggen voor het bouwen van een 8 meter en een 18 meter hoge robot.

De grote vraag is, waarom? Volgens Hajimi simpelweg omdat zijn klanten dat willen, maar ook omdat hij graag wil blijven innoveren bij het bouwen van bewegende robots.

En hier is een korte geschiedenis van de Hajime robots:

Bron: PCWorld.com

4 comments on “Japan bouwt 4 meter grote robot

 1. Ch0k3r on said:

  ‘De grote vraag is, waarom? Volgens Hajimi simpelweg omdat zijn klanten dat willen, maar ook omdat hij graag wil blijven innoveren bij het bouwen van bewegende robots’

  Klanten zullen wel het (Amerikaanse) leger zijn.

  Mechwarrior in reality

 2. verveelmezo on said:

  transform and rol out.

 3. ookzoiets on said:

  De mens gaat hier aan ten onder

 4. Chat Baker on said:

  6 van die grote robots en Japan kan weleldkampioen volleybal worden in 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>