Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Over een jaar ongetrainde Nederlanders in zelfrijdende auto’s

Over een jaar ongetrainde Nederlanders in zelfrijdende auto’s

Zelfrijdende robot autoOver een jaar gaan normale consumenten in zelfrijdende auto’s de Nederlandse wegen op om te kijken hoe ongetrainde mensen met de automatische besturing omgaan. Dat vertelt Riender Happee, onderzoeker van de TU Delft en leider van het Dutch Automated Vehicle Initiative (DAVI), in een interview met NUtech.

Volgens Happee is dat de logische volgende fase voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Tot nu toe hebben vooral ontwikkelaars en experts in de zelfrijdende auto’s gereden.

Testen met ‘normale’ consumenten moet onderzoekers meer inzicht geven in het gebruik van de machines. De menselijke kant van het verhaal is ook van groot belang, benadrukt Happee.

Zo moet er worden gekeken of mensen wel alert genoeg blijven als de auto het werk doet, wat er gebeurt als de automatische piloot de auto niet meer zelf kan besturen en of bestuurder zich wel veilig blijft voelen. (Bron/ lees verder: NUtech.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>