Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Quadrocopters als experiment voor huishouden

Quadrocopters als experiment voor huishouden

Quadcopters in actie

Ieder huishouden zou weleens thuis willen beschikken over een elektronische hulp of robot die allerlei opdrachten kan uitvoeren. En met name huishoudens met mindervaliden, kinderen of zieken. In veel films zie je het al gebeuren, maar in werkelijkheid staat deze ontwikkeling nog in zijn kinderschoenen.

Wetenschappers aan het Max-Planck-Institut für biologi-sche Kybernetik zijn dit fenomeen aan het onderzoeken. Zij focussen zich op de elementen die voor deze technieken noodzakelijk zijn. Het team houdt zich met name bezig met vliegende multirobotsystemen, die van een menselijke opzichter een opdracht krijgen die grotendeels zelfstandig uitgevoerd moet worden.

Een werkgroep houdt zich speciaal bezig met kleine vliegende robots die ze quadrocopters noemen. Deze worden ook wel aangeduid als Unmanned Aerial Vehicles (UAV’s). De 40 cm grote quadrocopters worden in verschillende formaties van vier of meer robots samengesteld en zodanig geprogrammeerd, dat ze onderling steeds dezelfde afstand houden. Bij een hindernis vliegen ze er autonoom omheen en houden daarbij de formatie aan.

Meer hierover is op de website AT-Aandrijftechniek.nl te lezen.

Zie een aantal experimenten van de werkgroep:

Een van de onderzoekers stuurt de onbemande quadrocopters aan

Ballet voor vier quadrocopters en een onderzoeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>