Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robotarmen met een opmerkelijke kracht en behendigheid

Robotarmen met een opmerkelijke kracht en behendigheid

Robotarmen van het bedrijf  Raytheon-SarcosVisualiseer een robot die jouw precieze bewegingen kan spiegelen, maar dan met een opmerkelijke kracht en behendigheid.

Ingenieurs van het bedrijf Raytheon-Sarcos in het Amerikaanse Salt Lake City demonstreren een unieke set van telewerkende armen. De robotarmen laten zich door iedereen makkelijk besturen doordat ze elke beweging van de armen, polsen en schouders spiegelen.

De robot vertaalt de bewegingen met wat wordt genoemd “kracht reflectie.” In de handen van de machine is ongelooflijke kracht en behendigheid, afhankelijk van wat nodig is om de taak bij de hand te vervullen.

De robot kan de manier waarop mensen werken in gevaarlijke omstandigheden veranderen. Een voorbeeld zou kunnen zijn het monteren van zware radioactieve pijpen van een beschadigde kerncentrale, zoals in het Japanse Fukishima. De robotarmen kan men ook op grote afstanden besturen, om zo buiten bereik te blijven van gevaarlijke situaties.

Ook ziet men toepassingen van de robotarmen in de bouw, waarbij het zware werk door de robots wordt gedaan.

Zie een interessante video over de mogelijkheden van de robotarmen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>