Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / RobotCar: een goedkoop alternatief voor Google’s zelfrijdende auto’s

RobotCar: een goedkoop alternatief voor Google’s zelfrijdende auto’s

Een groep wetenschappers aan de Oxford University in het Verenigd Koninkrijk heeft een nieuwe versie van de zelf-rijdende auto gebouwd, die veel krachtiger en effectiever zou zijn dan de autonome auto van Google. Hun auto, de RobotCar, is een gemodificeerde Nissan LEAF.

In tegenstelling tot het systeem van Google dat GPS gebruikt, gebruikt RobotCar alleen lasers en camera’s die op subtiele wijze zijn gemonteerd rondom het voertuig. In een deel van de baggageruimte is een computer gemonteerd, die alle berekeningen die nodig zijn voor het plannen, beheren van de snelheid en het vermijden van obstakels uitvoert.

Door de subtiele aanpassingen is de auto aan de buitenkant nauwelijks te onderscheiden van andere auto´s op de weg.

Het bedrijf maakt bewust geen gebruik van GPS omdat het van mening is dat GPS niet de nauwkeurigheid geeft die nodig is voor robots om beslissingen te nemen over hoe ze moeten rijden. RobotCar monitoort voortdurend de weg opzoek naar voetgangers, auto’s of iets anders dat een gevaar op de weg kan leveren.

“Momenteel maakt het systeem gebruik van een scala aan low-profile stereo camera’s en lasers ter waarde van ongeveer £ 5.000 (ongeveer $ 7.750), maar ons volgend doel is om de prijs naar beneden te halen tot ongeveer £ 500, en uiteindelijk tot een mooie £ 100 ( ongeveer $ 150),” meldt Engadget.

Zie de RobotCar:

Bron/ lees verder: IBNlive.in.com en mrg.robots.ox.ac.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>