Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / 5 fantastische Android bestuurbare robots

5 fantastische Android bestuurbare robots

De ontwikkeling van robots lijkt in een stroomversnelling te zijn waarbij steeds slimmere en complexere robots gebouwd worden die ook nog eens duurzamer zijn. Sommigen zeggen dat we de vooruitgang van onze technologie en maatschappij kunnen monitoren door het monitoren van hoe snel we robots ontwikkelen. Maar robots met Google Android?

Het is geen grap! Deze verbazingwekkende kleine robots en auto’s worden bestuurd door een Android-apparaat via Bluetooth. Het is verbazingwekkend om te zien wat liefhebbers en technologie experts hebben gebouwd.

De Android-robot
Met welke betere manier kunnen wij deze lijst beginnen dan door een echte Android-robot te laten zien? Deze kleine robot van Google kan zelf heel veel bewegingen en geluiden maken. Misschien dat Google op een dag deze robot te koop gaat aanbieden, zodat we allemaal kunnen genieten van de kwaliteiten van de andoïde.

Speelgoed auto bestuurd door Nexus One
Er zijn een flink aantal van deze radiografisch bestuurbare auto’s bestuurd met iPhone-apparaten. Maar wat de iPhone kan, kan Android ook! Dat is precies wat de video hieronder ook laat zien: een verbazende speelgoedauto bestuurd door een Nexus One smartphone via Bluetooth. Het brengt het kind in je naar boven, niet?

Mindstorm NXT Robot Android
Met jouw Android smartphone kun je ook je eigen Lego speelgoed bedienen via Bluetooth.

Android PLEN
Het ziet eruit alsof je wat oefening nodig hebt om deze robot te leren besturen, al ziet het er ook heel leuk uit. Robots zijn erg populair in Japan en Google speeelt hierin slim mee met de ontwikkeling van Android waardoor de eigen besturingssysteem ook in populariteit groeit. Slechts 50 van deze handige Android-robots werden gemaakt, met een prijskaartje van $ 3.000.

Android Hexapod Robot
En als laatste, maar niet de minste, is deze geweldige hexapod dat op afstand wordt bestuurd met een HTC Hero via een Bluetooth-verbinding. Dit is waarschijnlijk de enige met zes poten die je wel thuis zou willen hebben!

Laat ons weten welke jouw favoriet is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>