Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Tamagotchi 2.0: een robothond met een iPhone als gezicht

Tamagotchi 2.0: een robothond met een iPhone als gezicht

Bandai, de maker van de oorspronkelijke Tamagotchi, heeft aangekondigd een andere grote stap te maken in de wereld van het elektronische dierenwelzijn met Smartpet: een robothond die jouw iPhone gebruikt als zijn brein.

Via een gratis app reageert Smartpet op jouw input via het touchscreen met meer dan 100 gezichtsuitdrukkingen. Verder kun je de robot trucs laten doen via gesproken commando’s of bewegingen voor de FaceTime camera. Wanneer het huisdier meer emotioneel gehecht aan jou raakt, zal het jou steeds beter leren kennen en meer commando’s leren. Via een Bluetooth-verbinding kan de robot ook met andere Smartpets spelen. Smartpet is niet alleen plezier en spelletjes, maar zoals Smartpet functioneert kan het ook als wekker en handsfree telefoon gebruikt worden.

Smartpet is vanaf 24 april te koop in Japan voor een open prijs. Verwacht wordt dat de retailers het zullen verkopen voor ongeveer ongeveer ¥ 6500 (€ 60). Ondertussen zal de app al op 31 maart worden vrijgegeven in de App Store.

Bron: Macotakara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>