Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Cheetah-robot rent nieuw record

Cheetah-robot rent nieuw record

Met een topsnelheid van 28 kilometer per uur heeft een rennende cheetah-robot een 23 jaar oud snelheidsrecord voor vierbenige robots verbroken. Het vorige record uit 1989 stond op 21 kilometer per uur.

De bewegingen van de robot zijn gemodelleerd naar die van een van de snelste dieren in de natuur: de cheetah. De robot verhoogt zijn pas en loopsnelheid door het achtereenvolgens buigen en niet-buigen van de rug bij elke stap, net zoals een echte cheetah dat doet. De robot wordt aangedreven door een hydraulische pomp.

Voorlopig kan de robot alleen nog maar op de lopende band zijn kunsten vertonen, maar later dit jaar hopen de onderzoekers een exemplaar te presenteren dat vrij kan bewegen.

De Amerikaanse bouwers hopen dat Cheetah in de toekomst militairen en reddingswerkers kan bijstaan dankzij zijn snelheid en wendbaarheid.

Zie de Cheetah-robot:

4 comments on “Cheetah-robot rent nieuw record

  1. Ashtoreth on said:

    Bijt ie ?

  2. MacRene 1970 Purmerend on said:

    Ik ben als hardloper geen partij voor hem.

  3. HSht on said:

    Niet veel opgeschoten in 23 jaar, de techniek gaat toch langzamer vooruit als ik dacht.

  4. Pingback: Zandvlo springt over gebouwen heen » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>