Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Chinese wetenschappers ontwikkelen de bijzondere Clothbot

Chinese wetenschappers ontwikkelen de bijzondere Clothbot

In het verleden hebben we een aantal bijzondere robots zien voorbij komen. Aan die lijst van bijzondere robots kunnen we een nieuwe toevoegen: de Clothbot. Deze kleine robot is ontworpen om gemakkelijk kleren te beklimmen!

De Clothbot, die is ontworpen door een team van de Chinese wetenschappers, maakt gebruik van een speciale set van grijper-wielen die de robot in staat stellen langs textiel naar beneden of omhoog te klimmen. In de video hieronder zien we de Clothbot een blouse en een broek beklimmen:

Een belangrijke vraag die misschien in jou opkomt is wat we moeten met een robot die onze kleren kan beklimmen? Het antwoord van de Chinese makers is dat de robot als basis kan dienen voor het maken van kleine robot huisdieren die ons kunnen beklimmen. Ook opperen ze het idee van een mobiele telefoon die in de toekomst op onze schouders kan klimmen om onze handen vrij te maken!

Bron: Spectrum.ieee.org

One comment on “Chinese wetenschappers ontwikkelen de bijzondere Clothbot

  1. HG Wolf on said:

    Ik vind ze een beetje eng. Ze kunnen gemakkelijk worden gebruikt als lopende drones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>