Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Gebruik je smartphone om Romo te besturen

Gebruik je smartphone om Romo te besturen

Romo robot verandert je telefoon in het brein van een robotOf we ons ervan bewust zijn of niet, maar de meesten van ons lopen rond met een computer die kan functioneren als het brein van een robot. Dat klopt, we hebben het over jouw smartphone. De Amerikaanse ingenieurs Peter Seid en Phu Nguyen richtten het bedrijf Romotive op en bouwden een robot die aangedreven wordt door een smartphone.

Romo ziet eruit als een tank, waarbij de smartphone op een onderstel met een soort rupsbanden staat. De elektronica wordt aangestuurd door twee motoren, die via de headset-aansluiting van de smartphone werken. Romo heeft een oplaadbare Lithium-Ion batterij, een USB-laadkabel, en analoge circuits met twee motor uitgangen.

Door het toevoegen van nieuwe hardware modules aan het platform en door het aanbieden van extra apps, is Romo in staat om “te leren, te groeien en te veranderen”. Romo’s software is te downloaden in de Android Market en in de iTunes App Store.

Voor 78 dollar krijg je Romo en drie apps, maar je zult nog wel tot februari 2012 moeten wachten. Er moet namelijk eerst 32.000 dollar worden opgehaald om het project te realiseren en op grote schaal de robot te produceren.

Er zijn bij de lancering drie apps beschikbaar, voor iOS en Android:

  1. RomoRemote:  Deze app maakt van Romo een spion robot. Romo maakt gebruik van de smartphone camera om beelden te verzenden naar een andere telefoon. Het kan ook audio “shout-outs” sturen zodat Romo hardop kan zeggen wat je hebt voorgeprogrammeerd.
  2. Romo Kart: Race tegen je vrienden in een mixed-reality versie van het klassieke Mario Kart game. Je kunt digitale aanvallen sturen en de robot van jouw vriend uit balans brengen. Ook kun je je concurrent uitschakelen met allerlei trucs, terwijl je naar de finish racet.
  3. Drag and Drop Programming Module: je kunt Romo direct op jouw smartphone programmeren en toekijken hoe die jouw opdrachten uitvoert. Kenmerken van de drag-and-drop app zijn beweging, conditionele statements, loops en verwijzing naar andere functies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>