Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Nederland wint Robocup Dutch Open met 3-2

Nederland wint Robocup Dutch Open met 3-2

Het Nederlandse Tech United-team heeft afgelopen zondag de RoboCup Dutch Open gewonnen. Het robotteam van de Technische Universiteit Eindhoven won met 3-2 van Iran in de finale van de Middle Size League.

Tijdens de RoboCup Dutch Open spelen teams uit diverse landen in verschillende competities partijtjes robotvoetbal. De RoboCup Mid-Size League, waarbij twee teams met elk vijf robots spelen, is een van de publiekstrekkers.

Zondagmiddag speelde het Tech United-team uit Eindhoven tegen het Iraanse MRL-team de finale in de Mid-Size League. Het werd uiteindelijk 3-2 voor het Nederlandse team, ondanks dat de driewielige robots van Tech United wat minder stabiel zijn dan de robuuste vierwielers die de Iraniërs op de mat brachten.

Hetzelfde team – Tech United Eindhoven – won naast de voetbalcompetitie ook de @Home League. In deze competitie ging het om welke zorgrobot het beste diverse huishoudelijke taken uitvoerde. De Eindhovense robot Amigo sleepte de eerste prijs in de wacht.

De RoboCup Dutch Open vond plaats van 25 tot en met 29 april in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven en heeft ruim 5500 bezoekers getrokken. De laatste twee dagen was het volgens de organisatie zo druk dat er extra tribunes moesten worden geregeld. De finale van het voetbaltoernooi trok 2000 toeschouwers.

De RoboCup Dutch Open kan gezien worden als opwarmertje voor de WK RoboCup 2013. Deze zal ook in Eindhoven georganiseerd worden. Naar verwachting komen circa drieduizend deelnemers uit veertig landen op het evenement af.

Zie de mooie doelpunten:

Bron: Tweakers.net en automatiseringgids.nl.

One comment on “Nederland wint Robocup Dutch Open met 3-2

  1. Pingback: WK RoboCup 2013 in Eindhoven » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>