Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Met de nieuwe massa-productie techniek springen robots tot leven

Met de nieuwe massa-productie techniek springen robots tot leven

Ingenieurs aan de Harvard-universiteit hebben een nieuwe productie-methode ontwikkeld die geïnspireerd is op ‘pop-up-plaatjes’ en origami. Deze techniek maakt het mogelijk om kleine uitvouwbare robots op grote schaal te produceren.

Pratheev Sreetharan en collega’s aan de Harvard Microrobotics Laboratory hebben gewerkt aan deze bio-geïnspireerde robots die ongeveer even groot zijn als een bij en kunnen vliegen en autonoom samenwerken als een robot kolonie.

In het begin was het bouwen van deze kleine robots voor de ingenieurs een nauwgezet en foutgevoelig proces. Onder een microscoop hebben ze onderdelen gevouwen, uitgelijnd en vastgezet aan elk minuscule gewricht. Met de nieuwe methode hoeft dat gelukkig niet meer.

De onderzoekers maakten met behulp van achttien laagjes een robot, genaamd de Harvard Monolithic Bee of Mobee. De Mobee is slechts 2,4 mm hoog en kan door het omhoog drukken van het plaatmateriaal ‘geactiveerd’ worden.

Zie onderstaande video voor meer informatie over de miniscule robots:

Bron: redorbit.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>